Петък, Април 16, 2021

ИНИЦИАТИВА ПО ПОЧИСТВАНЕ ЧАСТ ОТ КОРИТОТО НА РЕКА ИСКЪР И ШОСЕТО ОТ С. ПАСАРЕЛ ДО С. КОКАЛЯНЕ, ВКЛ ОТБИВКИТЕ

Оценете тази статия
(0 гласа)

 

 

ПОКАНА

ЗА ВЗЕМАНЕ УЧАСТИЕ В ИНИЦИАТИВА ПО ПОЧИСТВАНЕ ЧАСТ ОТ КОРИТОТО НА РЕКА ИСКЪР И ШОСЕТО ОТ С. ПАСАРЕЛ ДО С. КОКАЛЯНЕ, ВКЛ ОТБИВКИТЕ

 11 МАЙ 2019 Г. /СЪБОТА/ - 9,00 - 13,00 Ч.

 

Организация на българските скаути /ОБС/ и WWF организират почистване на част от коритото на Искър. Скаути и приятели, с любезното съдействие и подкрепа на Кметство Долни Пасарел канят всички желаещи да се включат в тази благородна инициатива.

Сборна точка за всички е пред кметството на Долни Пасарел. Чували и ръкавици са осигурени. Молим присъстващите да потвърдят участие до два дни преди събитието.

Ще се почиства коритото на река Искър и главно отбивките на шосето в участъка от с. Пасарел до с. Кокаляне. Сборна точка е площад Кап. Петко Войвода /пред кметството/ – с. Пасарел, след което участниците ще бъдат разделени на групи и ще започнат почистването от различни места на шосето. Чувалите с отпадъците ще бъдат събирани в отбивките и след това извозени със сметоизвозващи автомобили на фирмата по почистване към район Панчарево.

 

 

 

Малко повече информация за инициативите на WWF България и Организация на българските скаути

WWF България и Организация на българските скаути - заедно за българските реки
WWF България и Организация на българските скаути отново обединяват сили, за да мобилизират деца и младежи да се грижат за опазването на планетата. Предвид огромните предизвикателства пред нашия общ дом, ролята на младите хора в създаването на по-добър свят е от изключително значение. 
„Денят на реките” ще се проведе на 11 май. Повече от триста скаути на възраст от 7 до 18г. ще трябва да приложат своите умения, за да съберат възможно най-много отпадъци в труднодостъпни места покрай реките. Едновременно, дванадесет скаутски клуба в девет български града, съвместно с доброволци и приятели ще направят всичко по силите си, за да почистят крайбрежията на Шабленско езеро и девет български реки – Искър, Дунав, Русенски лом, Камчия, Черна, Батова, Тученишка и други.
За две години съвместните инициативи на двете организации достигнаха до стотици деца и младежи. Освен Часът На Земята бяха организирани почиствания, събития посветени на опазване на видовото разнообразие, реките и интересни беседи. Сега WWF България и ОБС отново обединяват усилия, този път, за да почистят българските реки! /инф. Жечко Жечев/

 

Search