Вторник, Май 18, 2021

ЗЕЛЕНА СОФИЯ 2013г

Оценете тази статия
(2 гласа)

ЧЕСТИТО НА СЕЛО ПАСАРЕЛ!

Спечелен проект "Зелена София- 2013"

Това е третият проект за 2 години спечелен в село Пасарел.

Проектът е за облагородяване на зелените площи от площада - ул. Ракита - до моста на ул. Искър.

Ще имаме възможност да посадим много цветя, храсти и дървета, да поставим пейки, кашпи, бетонови кошове за смет. След доставянето на материалите ще очакваме включване на всички съседи и желаещи да помогнат в подговката и засаждането  на растенията.

Това е терен, който е в центъра на селото и осъществяването на този проект ще допринесе не само за подобряване  облика му.  Зелените площи ще се използват за пълноценен отдих, социални контакти и общуване.Възстановявайки и опазвайки естествента околна среда, ще създадем здравословна среда за обитаване и развръщане на контактите между хората, както и насърчаване на гражданската активност и местните инициативи. С благоустрояването на прилежащите територии и създаването зони за отдих, сами ще подобрим условията си за живот. Включвайки се в тези инициативи ние ще пазим и ще се грижим за създаденото от нас.

    За изготвянето и спечелването на проекта да благодарим на:

 

-   Народно читалище Просвета 1929 - с. Пасарел в лицето на Роси Филева, за това, че  застана със своите идеи и отговорност, навременното изготвяне и предоставяне на всички необходими документи,

-  Олег Димитров за изготвянето  на проекта,

-  Район Панчарево - за съдействието по изготвянето на служебните документи и

-  Кметство Пасарел - за инициирането и организацията на всички дейности по проекта

 

Заб. Снимката е от двора на читалище Просвета 2012 година - спечелен проект "Зелена София - 2012"

Search