Сряда, Юли 24, 2024

Лов

Оценете тази статия
(1 глас)

Ловът е едно от най-древните занимания на човека.Първоначално възниква като потребност, чрез която хората се изхранвали и набавяли материали за облекло и обувки, в този вид запазва своето предназначение с хилядолетия.

В последствие ловът придобива друг характер. Започва да се третира като спорт и става едно от престижните занимания за високопоставени хора сред обществото. В днешно време тази насока на развитие е запазена и все повече придобива репутацията на спорт, а потребността отстъпва на второ място. Въпреки всичко не малка част от ловците в днешно време продължават да гледат на лова и като на потребност и разчитат на него, за да си набавят част от прехраната за семейството.

Село Долни Пасарел разполага с голяма планинска територия прилежаща към землището му. Това благоприятства развитието на лова и не малка част от местното население практикува този спорт. Всичко това спомага за наличието на добрите резултати при отстрела на дивеч от местната ловна дружина.

Разбира се, като едни добри ловци, от местната дружина не само отстрелват дивеч, но се и грижат за него – засяват се ниви със зърнени култури, на много места са поставени хранилки, разхвърлят се допълнително закупени фуражи, разселва се пернат дивеч и т.н. Също така бе изграден специален полигон за обучение на ловни кучета.

 Насладете се на нашата галерия.

 

Авторска статия на Георги Донечки

 

Search